Κτηματαγορά

Δήλωση εισοδήματος 2018 απο Airbnb, Booking κλπ

Ο νέος νόμος, προβλέπει ότι πρέπει να καταβληθεί φόρος και για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017. Τελικώς αποφασίστηκε να προστεθεί νέα στήλη στο έντυπο Ε2 ενώ οι φορολογικές αρχές θα διατηρούν το δικαίωμα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίσουν αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Oι φορολογούμενοι, θα συμπληρώνουν τα εισοδήματα από τις μισθώσεις του 2017 στην ξεχωριστή στήλη του Ε2 και αυτά θα μεταφέρονται στη συνέχεια στους αντίστοιχους κωδικούς του Ε1 (πχ εισόδημα απο κατοικία κλπ). Ο φόρος θα υπολογίζεται ενιαία επί όλων των εισοδημάτων από ενοίκια ανεξάρτητα αν αυτά έχουν προέλθει από μισθώσεις τύπου Airbnb, Booking, Homeaway κλπ ή κανονικές μισθώσεις.

Το άνοιγμα ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δήλωση των συμβάσεων του 2018 δεν έχει προχωρήσει ακόμη ενώ υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, η λειτουργία θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο. Υποτίθεται ότι από τις αρχές του χρόνου όλοι όσοι θα εισέπρατταν εισοδήματα από ενοίκια θα έπρεπε να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση σε ειδική εφαρμογή που θα λειτουργούσε στοTaxis. Ακόμη αυτή η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει τεθεί στη διάθεση των φορολογουμένων.

Γεγονός είναι ότι η πλατφόρμα δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί όσον αφορά στον αριθμό των μισθώσεων κάτι που θα καθοριστεί με έκδοση υπουργικής απόφασης από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού. Τέτοια απόφαση δεν έχει υπάρξει ακόμη.

Facebook Comments

Comments 1

  1. Geo

    Και πως ακριβώς θα κάνουν διασταύρωση?

    0
    0

Αφήστε μια απάντηση