Κτηματαγορά

Διαφθορά στον δήμο Νέα Υόρκης για εναντίωση στην Airbnb

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ο δήμος της Νέας Υόρκης κατέθεσε μήνυση εναντίον της Airbnb, επειδή αρνείται να δώσει στοιχεία των διαμερισμάτων και των ιδιοκτητών της στον δήμο. “Η Airbnb αρνείται πεισματικά να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο” τόνισε εκπρόσωπος του δήμου, αφού με τον νέο νόμο είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Ο Κρίστοφερ Νάλτι, εκπρόσωπος τύπου της Airbnb, δήλωσε πως “Πολεμάμε με κάθε ένδικο μέσο την ιδιωτικότητα και το απόρρητο των πελατών μας, τα δικαστικά παιχνίδια του δήμου μας βρίσκουν αντίθετους, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειαστεί”.

Η μήνυση ήταν η τελευταία κίνηση του δήμου ενάντια στην Airbnb σε έναν πόλεμο που διαρκεί περίπου 10 χρόνια. Η Airbnb τονίζει πως οι ιδιοκτήτες σπιτιών είναι απόλυτα συνεπείς και σε αυτό βοηθά η πλατφόρμα οικονομικά με τα έσοδα που έχουν απο τις μισθώσεις να πληρώσουν τα δάνεια τους και να αναβαθμίσουν περιοχές που ήταν απλησίαστες κάποτε.

Η Airbnb επίσης τονίζει πως διεξάγει τη δική της έρευνα, και διαπίστωσε πως ο δήμος της Νέας Υόρκης ακολουθεί εντολές ξενοδόχων και πως 15 μέλη του δημοτικού συμβουλίου έχουν λάβει δωρεές απο ξενοδόχους ή μέσω τρίτων, απο αυτούς.

Πάντως ο δήμος της Νέας Υόρκης τονίζει πως ο νόμος έγινε για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, αφού σε οικίες που δεν δηλώνονται, βρίσκουν καταφύγιο αλλοδαποί και εγκληματικά στοιχεία.

Στον αντίποδα, η Στάνλει Κάρολ μήνυσε τον δήμο της Νέας Υόρκης επειδή ως ελεύθερος πολίτης, συνεπής αλλά και επειδή έχει ανάγκη ένα τακτικό εισόδημα, και ο δήμος με τον νέο νόμο της απαγορεύει ουσιαστικά να έχει εισόδημα απο το σπίτι της στο Μπρούκλιν. Την μήνυση της χρηματοδοτεί η Airbnb και την υπόθεση έχει αναλάβει ένα απο τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αμερικής.

Πηγή Business Standard

Bloomberg

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση