Ειδήσεις

Η πρώτη δίκη στην Ελλάδα εναντίον βραχυχρόνιας μίσθωσης

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στις 9 το πρωί, Κτήριο 13 Αίθουσα 2 εκδικάζεται η πρώτη αγωγή εναντίον διαμερίσματος που μισθωνόταν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Το όλο θέμα έχει νομικό αλλά και κοινωνικό ενδιαφέρον, καθώς έχει κανονιστεί συνάντηση εκεί απο μέλη της αυτοαποκαλούμενης “Πρωτοβουλίας κατοίκων για την διατήρηση του κοινωνικού ιστού της πόλης” η οποία πρώτη φορά εμφανίζεται στο προσκήνιο με άγνωστες μέχρι στιγμής επιχειρηματολογίες αλλά και βλέψεις.

Τα επιχειρήματα και η αιτιολογία της αγωγής δεν είναι γνωστά ακόμα, όμως παρ’ όλα αυτά θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη και θα ενημερώσουμε για οποιοδήποτε νέο υπάρξει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, πρόκειται για αγωγή ενοίκων πολυκατοικίας στη Στουρνάρη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου ιδιοκτήτης είχε μετατρέψει το διαμερισμά του σε κέντρο διερχομένων με πολλά κρεβάτια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα απο άτομα χωρίς διασταυρωμένα στοιχεία απο τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έναντι μικρού τιμήματος ενοίκιαζε τον χώρο ταυτόχρονα σε 10-15 άτομα τη μέρα, με αποτέλεσμα να να προκαλείται μεγάλη διατάραξη του κτιρίου.

 

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση