Uncategorized, Ειδήσεις

Η πρώτη σύλληψη guest που απειλούσε ιδιοκτήτη στην Ελλάδα

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχουν πολλά θετικά απο οικονομική άποψη, έχουν όμως και κάτι αρνητικό, το οποίο μπορεί να σπανίζει αλλά δεν παύει να είναι σημαντικότατο. Τους κακόβουλους guest. Μπορεί να έχει κάποιος τα στοιχεία του επισκέπτη, πληροφορίες γενικής φύσεως για το άτομο του, όμως τι γίνεται αν ένας φιλοξενούμενος από ηλεκτρονική πλατφόρμα αρνηθεί να φύγει και υπάρχει αμέσως μετά άφιξη απο άλλον;

Αυτό έγινε στην παρακάτω περίπτωση, όπου σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν απο την guest, η οποία με το έτσι θέλω μετά τον επίσημο χρόνο check out, αρχικά με υπεκφυγές και μετά με απειλή εναντίον του host, αποφάσισε να μείνει όσο θέλει, χωρίς να πληρώσει.

Το γεγονός είναι μεγάλης δικονομικής σημασίας, καθώς είναι το πρώτο περιστατικό το οποίο αναφέρθηκε επίσημα στις αρχές, όπου guest και host με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο ιδιοκτήτης κατέθεσε μήνυση εναντίον του guest, αφού μέσα απο γραπτά μηνύματα απο την εφαρμογή της πλατφόρμας, εκείνη τον απειλούσε πως θα βανδαλίσει, θα κάνει ζημιές στο σπίτι αν δεν την αφήσει να μείνει όσο και όπως ήθελε. Αυτό στην ουσία ήταν το νομικό πάτημα του ιδιοκτήτη να κινηθεί και να γίνει η σύλληψη της. Να τονίσουμε πως η κράτηση έγινε με άλλο όνομα και προφίλ αντί εκείνης, αφού στα στοιχεία κράτησης φαινόταν άντρας. Επίσης η ίδια αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της όταν ζητήθηκαν απο τον ιδιοκτήτη για να κάνει την δήλωση.

Να τονίσουμε πως το σπίτι όταν τελικά μπόρεσε και μπήκε ο ιδιοκτήτης ήταν σε άθλια κατάσταση, χωρίς ζημιές μεν, αλλά κακόβουλα βρώμικα και ανακατεμένα όλα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα απο την πρώτη στιγμή ήταν σε επικοινωνία μαζί του και τον συμβούλευσε τι βήματα να ακολουθήσει, και επίσης έδειξε και δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την έκβαση της υπόθεσης και για την οικονομική δικαίωση του host.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο παρακάτω, αλλά για να προστατέψουμε και το θύμα και τον θύτη, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα. Το περιστατικό είναι απόλυτα πραγματικό όπως και οι φωτογραφίες απο τον χώρο.

” Κράτηση 11 ημερών από guest με άλλο όνομα στην πλατφόρμα άλλο στην πραγματικότητα 3 ημέρες πριν το check out άρχισε να μου στέλνει μηνύματα ότι θέλει να μείνει κ άλλες 4-7 ημέρες αλλά να του κάνω μισή τιμή εκτός πλατφόρμας κάτι όμως που αρνήθηκα αμέσως!

Έτσι έφτασε η χθεσινή ημέρα του check out όπου μου ζητούσε πλέον με το έτσι θέλω να μείνει δωρεάν άλλες 4 ημέρες… Όπου κ αρνήθηκα φυσικά… Πέρνα η ώρα του check out δεν βγήκε από το σπίτι κ άρχισε να μου στέλνει μηνύματα να δείξω ανθρωπιά κτλ… Πάλι αρνήθηκα…

Μετά ξεκίνησε να λέει ότι δεν φεύγει με τίποτα κ ότι θα πάει στην αστυνομία ότι της έφαγα 100 δολαρια.. Πάλι δεν μάσησα κ εκεί ξεκίνησε μηνύματα θα κάνει άνω κάτω τι σπίτι κτλ.. Έρχομαι σε επικοινωνία με την πλατφόρμα 2 φορες από το πρωί όπου είδε όλα τα μηνύματα κ μου είπε ότι θα έρθει σε επαφή μαζί της… Δεν την βρήκαν κ μου είπαν να φωνάξω αστυνομία κτλ… Πάω από το σπίτι εγώ 19:00 το απόγευμα ανοίγω με το κλειδι(περίμενα κ την αστυνομία) κ είδα πολλές συσκευασίες από παραφαρμακα κτλ…

Ήρθε η Αστυνομία κ είδε τα ίδια κ πάμε αμέσως στο τμήμα κ καταθέτω μήνυση (50€ παράβολο) για απειλή καταστροφής της περιουσίας μου. Με αφήνουν κ θα με ενημερώσουν εάν την βρουν… Πάω μετά από μια ώρα στο σπίτι ξανά φωνάζω κλειδαρά (50ευρω) να αλλάξω την κλειδαριά κ βλέπω ότι όλα τα παραφάρμακα λείπουν αλλά οι βαλίτσες της είναι εκεί… Κ λέω όπα μπλέκουμε εδώ… Της στέλνω μήνυμα ότι άλλαξα την κλειδαριά κ έλα μέσα σε μια ώρα να πάρεις τα πράγματα σου…… Άρχισε να μου στέλνει κατάρες να τα πληρώσω σε φάρμακα κτλ κ τελικά πηγαίνει στην αστυνομία από μόνη της να πει ότι δεν την αφήνω να μπει στο σπίτι κτλ…

Κ εκεί ξεκινάνε όλα όπου αμέσως την κρατάνε για αυτόφωρο κ με ειδοποιούν να πάω κ εγώ από το τμήμα… 23:00 το βράδυ….. Την άκουγα να λέει ότι είναι τουρίστρια κ έχει δικαιώματα κ να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία κτλ… Κ ότι είμαι ψεύτης κτλ.. Μέχρι που ο αξιωματικός υπηρεσίας μου ζητά αποδείξεις γιαυτό που λέω κ του εμφανίζω όλα τα μηνύματα από την πλατφόρμα εκτυπωμένα σε κόλλες Α4… Τα διαψεύδει κ πάλι κ του τα δείχνω από το κινητό….. Κ πάλι λέει ότι ψεύτης… Μου κάνει κ εμένα μήνυση για συκοφαντία…. 2 η ώρα με μεταφέρουν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος κ αυτήν σε άλλο… Μέχρι να ξημερώσει κ να πάμε στην Ευελπίδων… 6 η ώρα ξεκινά η μεταφορά μου με χειροπέδες μέσα στην κλούβα όπου περνάμε κ από αλλά τμήματα να μαζέψουν κόσμο… Κ μπαίνει κ αυτή από κάποιο τμήμα με χειροπέδες (το χάρηκα να πω την αλήθεια) κ μου το που με βλέπει άρχισε να φωνάζει αφήστε με να φύγω κτλ…. Έχασε την ψυχραιμία της από το ξενύχτι κ την κούραση…..

Φτάνουμε Ευελπίδων… Φτάνει η ώρα μας…… Διαβάζει ο δικαστής τις εκθέσεις της αστυνομίας κτλ κ αμέσως λέει να με αφήσουν ελεύθερο κ να φύγω…… Πράγματι φεύγω… 13:00 το μεσημέρι επιστρέφω στο τμήμα της περιοχής μου να πάρω τα πράγματα μου….κ τελικά 18:00 μου στέλνει μήνυμα ή κυρία να έρθει να πάρει τα πράγματα της… (δεν γνωρίζω τι έγινε στα δικαστήρια ίσως πήρε αναβολή)…… Πάω στο σπίτι με περίμενε απέξω με 4 φίλους της μάλλον, άδειασε το σπίτι κ έφυγε…. Το σπίτι είναι στην πιο βρώμικη κατάσταση που το έχω δει ποτέ μου… Ζημιές δεν έχουν γίνει αλλά ευτυχώς έχω 3 μέρες κλεισμένος από μένα να το καθαρίσω……… Να σημειώσω εδώ ότι η πλατφόρμα είναι ενήμερη για όλα κ το trust and safety team μου έστειλε μήνυμα να βγάλω φωτογραφίες να τις στείλω κ να με αποζημιώσουν αν υπάρχουν ζημιές και αν συμφωνώ η υπόθεση μου να πάει στο τμήμα εκπαίδευσης της πλατφόρμας (όπου κ δέχθηκα)….. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όχι μόνο δεν μπλόκαραν το προφίλ της για να προστατέψουν κ άλλους host αλλά άλλαξαν κ το όνομα του account της από το αρχικό ανδρικό όνομα που είχε στο δικό της…. Επίσης έστειλε κ αίτημα refund η κυρία στην πλατφόρμα αλλά μου απάντησαν ότι της αρνήθηκαν γιατί στην αρχή είχε άλλο όνομα κ άλλη ήταν….. Μπερδεμένα λοιπών τα πράγματα… Αλλά τελικά κατάφερα κ την έβγαλα… Η κούραση κ η ταλαιπωρία μεγάλη αλλά έτσι λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης εδώ……. Οπότε.. Προσοχή όλοι το μόνο σίγουρο ότι συνομιλία έχετε μόνο μέσω της πλατφόρμας……ελπίζω να μην τα έχω γράψει μπερδεμένα όλα κ να βγάλετε μια άκρη πάω για ξεκούραση…”

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση