Κτηματαγορά

Παραπληροφόρηση και ψεύδη σχετικά με το μητρώο

Με καταιγιστικό ρυθμό και με τη μορφή copy-paste αναπαράγονται τραγικές ανακρίβειες και ψεύδη σχετικά με το μητρώο και τυχόν πρόστιμα. Η απλή αλήθεια την οποία μπορεί να την διαπιστώσει κάποιος επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή μέσω μηνύματος στo Taxis είναι πως δεν έχει ανοίξει κανένα μητρώο, πως δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί αν θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στις τουριστικές μισθώσεις ή κάτι άλλο.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες λειτουργούν ως διαμεσολαβητής, όπως ακριβώς θα γινόταν αν βάζατε το εξοχικό σας ή το σπίτι στην Αθήνα για ενοικίαση σε μια αγγελία. ‘Ετσι ακριβώς γινόταν πιο παλιά, πριν εμφανιστεί το Airbnb. Είναι λοιπόν 100% νόμιμο να το βάζετε καταχώρηση εκεί. Αυτό που δεν είναι νόμιμο είναι να προσφέρετε έξτρα υπηρεσίες όπως πχ πρωϊνό, room service, διακομιδή, ή να χρεώνετε οτιδήποτε άλλο όπως πχ καθαρισμός ή χρήση wifi κλπ. Εκεί ξεφεύγετε πλέον απο το πλαίσιο του φυσικού προσώπου και σε τυχόν έλεγχο θα θεωρηθείτε επαγγελματίας και θα φορολογηθείτε ανάλογα.

Σε κάθε πιθανό έλεγχο, αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να έχετε δηλωμένα όλα τα τουριστικά μισθώματα και αν γίνει αντιπαράθεση με τις κρατήσεις που είχατε στο παρελθόν στην πλατφόρμα να υπάρχει σωστή διασταύρωση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το άρθρο που έχουμε αναρτήσει εδώ.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση