Ο φιλοξενούμενος δεν άφησε στοιχεία για καταχώρηση, τι κάνουμε;

Αρχική forum Συζητήσεις Τα πάντα για την τουριστική μίσθωση Ο φιλοξενούμενος δεν άφησε στοιχεία για καταχώρηση, τι κάνουμε;

Αυτό το θέμα περιέχει 2 απαντήσεις, έχει 3 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Geo 8 μήνες, 2 εβδομάδες πριν.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #873

  Poseidon
  Keymaster

  Αρχικά, αν δεν έχετε καταχωρήσει στην Airbnb την επίσημη ταυτότητα σας δεν μπορείτε να απαιτήσετε ο επισκέπτης να έχει στο προφιλ του επιβεβαιωμένη ταυτότητα.

  Στα αυτοματοποιημένα μηνύματα μπορείτε να γράφετε πως θέλετε ο επισκέπτης να έχει επίσημο έγγραφο μαζί του να σας δείξει όπως πχ Visa, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κλπ.

  Αυτό μπορείτε να το κάνετε στο Φιλοξενία–>Επεξεργασία καταχώρησης–>Ρυθμίσεις κράτησης–>Απαιτήσεις επισκεπτών–>Πληροφορίες ταξιδιού επισκέπτη

   

  Εκεί μπορείτε να βάλετε στο πεδίο πως χρειάζεστε κάποιο επίσημο έγγραφο κατα την άφιξη που να πιστοποιεί την ταυτότητα τους. Καλό είναι να είναι γραμμένο στα Αγγλικά όπως πχ “You must have a valid Visa or official id upon arrival for confirmation, thank you”.

  Τι γίνεται όμως αν δεν το έχετε κάνει και ο επισκέπτης αρνείται ή δεν προλάβετε να πάρετε τα στοιχεία του;

  Στην περίπτωση αυτή, καταχωρείτε στο Taxis το διαμέρισμα με το ενεργειακό πιστοποιητικό κλπ όπως επίσης και τις ημερομηνίες άφιξης και το ποσό όπως έχουμε πει εδώ.

  Στα στοιχεία του τώρα, είτε πρόκειται για αλλοδαπό ή για ‘Ελληνα, γράφουμε στις “σημειώσεις” τον αριθμό κράτησης και την πλατφόρμα όπως και τα παρακάτω, πχ “Κράτηση Airbnb με αριθμό EGFJ985NJ με όνομα χρήστη ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του αν και του ζητήθηκαν”. ‘Οπου ΑΓΝΩΣΤΟΣ το αντικαθιστούμε με το όνομα χρήστη που έχει ο guest στην πλατφόρμα.

  Σημαντικό είναι πως έχετε δηλώσει τα έσοδα απο την κράτηση και υπάρχουν οδηγίες για τυχόν έλεγχο για τον αριθμό κράτησης κλπ. Πλέον έχετε σωστά καταχωρήσει τον επισκέπτη με όσα στοιχεία είχατε στη διάθεση σας και είστε καλυμένοι φορολογικά.

  Απο αστική και ποινική ευθύνη όμως δεν είστε καλυμένοι, αφού δεν γνωρίζετε την ταυτότητα του επισκέπτη ο οποίος μπορεί να είναι φυγόποινος, φυγόδικος κλπ και ίσως κάποια στιγμή κληθείτε απο τις αρχές να δώσετε περαιτέρω εξηγήσεις.

  0
  0
  #929

  Ziogas
  Θεατής

  Κατατοπιστικό!

  0
  0
  #935

  Geo
  Θεατής

  Μου το έχουν κάνει 2 φορές, Κινέζοι και ‘Ελληνες.

  0
  0
Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.